Начало » Паркет » Какво представлява естествен паркет?

Какво представлява естествен паркет?

Видове естествен паркет

 

Какво е масивен паркет?

Масивният естествен паркет е изграден от един вид дървесина , за разлика от трислойните и многослойните, които се състоят от няколко слоя. Поради това той позволява да бъде циклен многократно и така да може да го използвате и поддържате дълги години.

паркет варнао от силмар еоод

Какво е трислоен паркет?

Трислойния естествен паркет се състои от три слоя дървесина. Първия ( най-горен )слой е от масив, а другите два обикновено от иглолистна дървесина.Отделните слоеве, образуващи една дъска са залепени на кръст ( противоположно ). Това стабилизира дъските и значително ограничава податливостта им  при смяна на температура и влажност в помещенията. Обикновено този вид паркет е с клик система, което улеснява монтирането.

Трислоен паркет варна

 

Какво е многослоен паркет?

Многослойния естествен паркет е изграден от различни типове дървесина, които са пресовани и плътно залепени една за друга. Първия слой е от масивно дърво и позволява паркета да бъде циклен и лакиран с цел освежаване. Следващите няколко слоя са разположени кръстосано ,като по този начин осигуряват по-голяма устойчивост във времето срещу евентуално измятане на дървесината. Дебелината на паркета варира от 18-22мм.

Ламиниран паркет Варна

Голямата  част от паркетите са фабрично лакирани, което ще ви улесни в избора на цветове и шарки както и при монтирането, защото при тях не се налага допълнителна обработка като циклене, лакиране или фугиране.

 

Един коментар

  1. Много полезна информация за паркетите

Вашият коментар

Вашият email няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани *

*

%d блогъра харесват това: